Vegetarische bolognesesaus

Zin in pasta met een koolhydraatarme saus? Met dit recept maak je een smaakvolle (vegetarische) bolognesesaus voor vier personen.

Wat heb je nodig?
– 1 grote rode ui, fijngehakt
– Knoflook, fijngehakt
– 1 pak Quorn gehakt of rundergehakt
– Verse cherrytomaten (verschillende kleuren)
– 1 blik gepelde tomaten in blokjes
– 4 stengels bleekselderij
– 1 doosje (kastanje) champignons
– 2 eetlepels ontpitte zwarte olijven
– 2 theelepels kappertjes
– 1 flink glas rode wijn
– 3 blaadjes laurier
– Verse peterselie, fijngehakt
– Verse basilicum, voor de garnering
– Geraspte Parmezaanse kaas
– Grof gemalen zwarte peper en zout, naar smaak toevoegen
– (Koolhydraatarme) pasta

Bereiding:
Bak de rode ui en bleekselderij in een pan, totdat ze glazig zijn. Voeg de champignons toe inclusief het (Quorn of runder)gehakt. Wanneer alles beetgaar is voeg je de verse gehalveerde cherrytomaten, knoflook, olijven, kappertjes en peterselie toe. Laat dit even sudderen. Roer vervolgens een blik gepelde tomaten er doorheen, evenals een flink glas rode wijn en de blaadjes laurier. Voeg peper en zout naar smaak toe. Laat het nog even sudderen. Het mooist is wanneer het nog ietsjes beetgaar op je bord komt. Wanneer je het op een bord schept, doe dan de verse basilicum erbij en strooi eventueel nog wat geraspte Parmezaanse kaas eroverheen.

De saus is koolhydraatarm, maar let op met de pasta als die niet koolhydraatarm is en je wel op je gewicht wilt letten. Eet smakelijk ?