Uiensoep

Ik had echt een super lieve schoonmoeder, die helaas veel te vroeg is overleden. Naast dat ze dierbare herinneringen achterliet, heeft ze ook dit heerlijke uiensoeprecept nagelaten. Tip van mij: prepareer dit voordat je je oog make-up opdoet… ?

???????ë????
. 500 gram (rode) uien
. 1 liter bouillon (rund, kip of groente)
. 50 gram (gras)roomboter
. Zout (naar smaak)
. Een flinke eetlepel bloem
. Flink wat knoflook, geperst
. Eetlepel tijm
. Geraspte pittige kaas

?????????
Snijd de uien in zeer dunne reepjes. Smelt de roomboter in de pan en voeg de uien, knoflook en zout toe. Laat de uien en knoflook – terwijl je voortdurend roert – glazig (en dus gaar) worden. Strooi er bloem overheen en laat de uien iets kleuren, echter niet bruin worden. Voeg dit geheel toe aan de bouillon inclusief de tijm. Blijf proeven en zie of het voldoende op smaak is. Strooi er bij het opdienen lekker wat geraspte pittige kaas over. Eet smakelijk 😀