Paddestoelen: gewoon lekker

Voor 2 personen (niet heel erg light…).

Ingrediënten: handje oesterzwammen, 1 bakje kastanje champignons, verse bieslook, knoflook fijn gehakt, 1 bekertje (biologische) crème fraiche, 1 pakje roquefort, cognac, grofgemalen peper, olijfolie.

Hele flinke scheut olijfolie in verwarmde pan schenken en eventueel nog extra wanneer de paddestoelen erbij zijn, want deze “slurpen” olijfolie. Gelijk peper eroverheen strooien.

Crème fraiche en roquefort in de pan erbij en laten smelten. Blijf goed roeren. Fijn gehakte knoflook en bieslook toevoegen alsmede flinke scheut cognac (blijf proeven). De alcohol verdampt en alleen de smaak blijft over. Vervolgens nog wat extra grof gemalen peper eroverheen sprenkelen.

Kan bij een biefstukje, kipfilet of een (koolhydraatarme) pasta. Erbij kun je een frisse salade doen van tomaten met komkommer.

Eet smakelijk.