Schaaltje volle (biologische) yoghurt

Goede start van de dag.

Super begin van de dag. Schaaltje volle (biologische) yoghurt met een handje ongebrande/ongezouten noten, chiazaad en gebroken lijnzaad met scheut Olijfolie Extra Vergine.

OK, wellicht voor de meesten van ons een ietwat vreemde combi, echter… Volle yoghurt is goed voor je darmflora en is minder bewerkt dan halfvolle of magere zuivelproducten.

De noten vullen en hebben, mits ongebrand en ongezouten, weer goede eigenschappen: ze geven o.a. langdurig energie af. Je houdt het er dus langer op. Chiazaad en gebroken lijnzaad hebben vezels. In olijfolie zitten (wanneer het een goede olijfolie is) polyfenolen. Deze beschermen de vaten en ook je hart.

Wat nu komt klinkt enigszins belerend, echter, zorg ervoor dat je olijfolie van goede kwaliteit is, verpakt in een ondoorzichtige fles of in blik. Dit voorkomt lipide peroxidatie, oxidatie van vetten, ook wel het ranzig worden van vetten. Dat kun je vergelijken met b.v. het roesten van ijzer.

Hoe gek dit ontbijt ook mag klinken, probeer het een keer en zie wat het voor je doet.