Mums Sunday Roast ❤

Mums Sunday Roast .

Voor 2 personen: ongeveer 1 pond (biologisch) lamsbout zonder been, aantal rode uien, veel knoflook geperst, (gras)roomboter, verse rozemarijn en grof gemalen zwarte peper, vlees thermometer. Oven voorverwarmen op 225 graden.
.
Smeer de bout in met roomboter, knoflook, rozemarijn en zwarte peper. Steek de thermometer in het dikste gedeelte. Bepaal hoe rosé je het vlees wilt hebben, dat bepaalt hoe lang het de oven in gaat. Leg de uien er omheen en flink wat roomboter erbij om het geheel te kunnen bedruipen.
.
Afdekken met zilverfolie en 15 min op 225 graden in de oven doen. Hierna oven op 150 graden zetten en rustig laten garen. Check steeds of het voor jou de juiste kleur heeft en blijf het steeds bedruipen, anders droigt het uit. Aan het einde de folie eraf halen, zodat er een knapperig korstje ontstaat.
.
Heerlijk met een salade, of de beroemde Engelse erwten en niet te vergeten een dot Mint Sauce.
.
Eet smakelijk 😋.