Suiker 9 keer verslavender dan cocaïne…

Suiker zit echt (onnodig) overal in en vooral kinderen zijn er gek op.

Bij een recentelijk gehouden onderzoek op basisscholen in Leeuwarden mochten de kinderen hun favoriete drinken in een mandje doen. Flesjes sportdrank, energiedrankjes, Cola, Fanta; alles wat ongezond is vinden ze lekker.

De leerlingen gingen ter afsluiting van het onderzoek de supermarkt in om producten te vergelijken en gezondere keuzes te maken.

“Wie weet hoeveel suikerklontjes er in een flesje sportdrank zitten?” vraagt de begeleider. De kinderen denken zelf 27 klontjes(!) en dat blijken er nog meer te zijn.

“Snoepfabrikanten verzinnen vaak acties om kinderen meer te laten snoepen,” aldus de begeleider. Zo vond een van de kinderen een zak snoep waar je een luchtbed bij cadeau krijgt. Dit soort spaaracties voor pretparken, flippo’s en andere dingen zijn er altijd al geweest. Ze zorgen er niet alleen voor dat kinderen alleen nog maar een bepaald merk chips of snoep willen hebben, maar ook dat ze “honger” houden naar zoet. Een afhankelijkheid die wij een leven lang bij ons dragen. Fijne feestdagen.