Ovenschotel comfort food

In deze periode kun je soms best wel wat comfort food gebruiken. Maar wie zegt dat dit ongezond hoeft te zijn? Deze ovenschotel is namelijk koolhydraat- en caloriearm én erg lekker!?⁠

??? ??? ?? ????? ???? ? ?????????⁠
. 200 gram vegan gehakt (uiteraard kun je ook ‘gewoon’ gehakt gebruiken)⁠
. 600 gram witlof, grof gesneden⁠
. 1 grote rode ui, gesneden⁠
. 1 teentje knoflook, fijn gesneden⁠
. 2 flinke theelepels Patak’s Curry Paste⁠
. Olijfolie⁠
. Peper⁠
. Cayennepeper⁠
. Kerriepoeder ⁠
. Een beetje geraspte pittige kaas voor de garnering⁠

?????????⁠
Verwarm de oven voor op 225 graden. Bak de ui en knoflook in flink wat olijfolie en laat ze glazig worden. Voeg de gehakt inclusief de curry paste en kruiden toe. Blijf het goed doorroeren. Doe er vervolgens de witlof bij en laat het even smoren. Wanneer het te droog wordt, voeg er dan een scheutje water aan toe. Doe het geheel in een ovenschaal en gratineer met kaas. Zet de schotel in de oven. Wanneer het geheel gaat pruttelen is het klaar, maar let op dat het een en ander niet verbrand. Zet in dat geval de oven op een lagere temperatuur. Eet smakelijk?⁠

?????????? ⁠
Koolhydraten per persoon: 13 gram⁠
Calorieën per persoon: 180