77 Glazen wijn in
één behandeling weggeflitst

door Mandy Hendriks

APELDOORN – “Van tevoren wist ik niet wat ik moest verwachten van de LipoMASTER-behandeling”, vertelt Jacqueline Boekema. “400 tot 800 gram minder vet door één behandeling, ik was wel benieuwd of het zou werken.”

77 Glazen wijn

acqueline komt uit een sportief gezin, al geeft ze eerlijk toe dat ze zelf niet zo’n fanatieke sporter is. Ook is ze nooit zo bezig geweest met afvallen. “Ik kon altijd eten wat ik wilde, maar na mijn zwangerschap ben ik wel wat kilootjes aangekomen. Ik vind het lastig om dit kwijt te raken, zeker omdat ik mijn wijntje niet graag laat staan.” Dat hoeft ook niet, vertelde Marisa Portielje van LipoMASTER. “Zij zei: probeer het een keer. Je hoeft jezelf echt niet van alles te ontzeggen om af te vallen.”
Tijdens het intakegesprek kreeg Jacqueline een uitgebreide vragenlijst, werd ze voor en na de behandeling gewogen met de Body Composition Analyser (naast gewicht, geeft deze ook het vet- en vochtpercentage aan, spiermassa, visceraal vetgehalte, BMI en metabolische leeftijd) en werden er pads op de zone geplaatst waar ze minder vet wilde. Het licht van deze pads schijnt de vetcel aan en deze ervaart eenzelfde natuurlijke prikkel als het lichaam geeft, wanneer er ergens behoefte aan energie is. De vetcel laat zich dan spontaan voor 90 procent leeglopen. Doe je dat een aantal keren, dan ga je steeds dieper in de lagen, zodat je steeds meer vet kwijtraakt en dus ook in gewicht afvalt. Deze methode is snel en gevoelloos.

Half uur cardiotraining
Helemaal niet sporten, daar ontkwam Jacqueline tijdens de behandeling niet aan. “Ik heb nog een half uur gefietst, maar je kunt ook kiezen om te steppen. Ik heb hierbij ongeveer 350 calorieën verbrand. Dat is best weinig in vergelijking met de 1 kilogram vet, wat 7.700 calorieën is, die je met de LipoMASTER-techniek in een behandeling kwijt kunt raken.”
Na de tweede weging printte Marisa een bon (zie foto) uit waarop precies te zien is wat Jacqueline nu kwijt is. “Ik had voor de behandeling 26 kilo vet in mijn lichaam en daarna 25 kilo. Omgerekend zijn dat 77 glazen wijn (van 150 milliliter). Een leuke bijkomstigheid is dat mijn metabolische leeftijd ook omlaag ging. Dit was eerst 47 jaar en na de behandeling 44 jaar; twee jaar minder dan mijn daadwerkelijke leeftijd. Dat had ik niet verwacht. Wat ik wel bijzonder vind, is dat je na de behandeling nog geen zichtbaar gewicht kwijt bent. Het vet moet het lichaam nog uit, waardoor je na een paar dagen pas afvalt.”
Vanuit de normen en waarden die Jacqueline vanuit huis meekreeg, was ze in eerst instantie sceptisch over de behandeling waarbij je niet flink hoeft te sporten om af te vallen. Echter, nu zou ze het zeker aanraden. “Ja, vooral aan jonge moeders die te druk zijn om te sporten en toch die laatste zwangerschapskilootjes eraf willen hebben.” De Apeldoornse is van plan om vol vertrouwen haar kuur af te maken.

Ze lacht: “Makkelijker afvallen kan niet.”